Tilpas mentorforløbet undervejs

Som udgangspunkt skal I bruge omkring 2-3 timer om måneden. Et fast punkt på møderne er, at I sammen justerer kursen, så den hele tiden svarer til mentees ønsker og behov. Første gang I skal mødes anbefaler vi, at I vælger et neutralt sted – for eksempler et bibliotek, et medborgerhus, en café eller lignende.

SÅDAN STØTTER VI DIG SOM MENTOR

Medarbejderne i KVINFOs Mentornetværk rådgiver og guider jer undervejs. Vi er uddannet i problemløsning. En vigtig rolle for os som koordinatorer er at hjælpe jer med at løse uforudsete situationer i mentorrelationen og sikre, at I får en god mentoroplevelse.

Vi gør det let for dig at finde det bedste match med en mentee. Vi giver dig således adgang til din egen personlige online-portal, hvor du selv kan søge det match, som, du synes, passer bedst til dig og den mentorrolle, du vil gå ind i. Portalen gør det enkelt og ligetil at finde matchet, fordi du ikke er afhængig af, at andre skal etablere kontakten mellem jer. Det er lige så let at bruge portalen som Facebook eller en app på din computer eller mobiltelefon.

Når I er blevet enige om at starte en mentorrelation, følger vi jeres mentorforløb, rådgiver jer og stiller en række værktøjer til rådighed for jer. Men ikke alle udfordringer kan løses i en mentorrelation. Som mentor skal du ikke fungere som psykolog, advokat eller terapeut. Hvis en menteefor eksempel møder juridiske eller psykiske udfordringer, skal du kontakte os, så vi kan tage over på det punkt. Vi har kontakt med andre netværk og eksperter, der kan rådgive, hvis mentee har behov for det.

Du vil også modtage invitation til et introkursus som forbereder dig på mentoroplevelsen. Her kan du også få svar på de spørgsmål, du har om mentorrelationen og din egen rolle som mentor.

Flere gange om året inviterer vi dig til arrangementer, som vi afholder i samarbejde med en række nære samarbejdspartnere.