Fortæl en kollega om KVINFOs Mentornetværk

Hvis du har en kollega, som kunne tænke sig at blive mentor for en nytilkommet kvinde i Danmark, skal hun blot udfylde en profil online, hvor hun bl.a. skriver lidt om, hvad hun gerne vil bidrage med som mentor.

Vi godkender din kollegas tilmelding i løbet af 1 til 2 dage. En velkomstmail vil guide hende igennem, hvordan hun får adgang til sin personlige mentorportal, og hvordan man etablerer et match med en mentee online.

Har din kollega spørgsmål om, hvordan man tilmelder sig eller om, hvordan man danner mentorpar, er hun meget velkommen til at kontakte os.

Et mentormatch fungerer begge veje. Din kollega kan selv finde frem til en mentee og foreslå et match, ligesom hun kan blive kontaktet af en mentee, der foreslår, at de danner mentorpar.

Alt efter om din kollega tilbyder at støtte på fagligt eller på social plan vil der i gennemsnit gå 1 til 2 uger inden kontakten er etableret. Et mentormatch bygger på, at mentor og mentee har samme uddannelsesmæssig eller faglig baggrund og/eller har et interessefællesskab. Vi anbefaler også vores medlemmer at tage hensyn til, at de ikke bor for langt fra hinanden.

Processen med at indgå en mentoraftale er forholdsvis enkel. Hvis din kollega siger ja til at mødes med mentee, aftaler de tid og sted for deres første møde. Der er stor forskel på, hvordan de enkelte mentorpar arbejder sammen. Nogle mentorrelationer er meget uformelle, mens andre kan være meget strukturerede. Men for de fleste er det en stor fordel, hvis de til en begyndelse lærer hinanden bedre at kende og begynder at opbygge gensidige relationer. Alle samtaler mellem mentor og mentee er fortrolige.

I løbet af det år, en mentorrelation normalt varer, vil en af KVINFOS koordinatorer være i kontakt med mentor og mentee for at følge op på, hvordan mentorforløbet udvikler sig. Hvis din kollega har spørgsmål eller møder udfordringer undervejs, er vi altid til rådighed. Et mentorforløb afsluttes, når mentee og mentor er enige om det. KVINFOs Mentornetværk har lagt et evalueringsskema på nettet, der skal udfyldes i forbindelse med den officielle afslutning af mentorforløbet.